sunnuntai 27. elokuuta 2017

metsässä


Eilen vietettiin ensimmäistä kertaa virallista Suomen luonnon päivää oikein liputuksen kera. Oikein hyvä idea. Opiskelin, että tämä oli ensimmäinen laatuaan koko maailmassa! Itse liputan kuitenkin sen puolesta, että jokaisen päivän tulisi olla Suomen luonnon päivä - yhtään tältä viralliselta päivältä pois ottamatta. Meillä on puhdas, monipuolinen luonto, joka antaa meille paljon ja onpa luonnon todistettu vaikuttavan terveyteemmekin positiivisesti. Tätä kultaa meidän tulisi vaalia ja kunnioittaa.


Siispä jalkauduin itsekin metsään. Koiravanhus pölläytti lentoon kaksi metsoa, se oli kovin tohkeissaan kanalinnuista, vaikkei oikeana metsästyskoirana ole koskaan toiminutkaan. Silti jossain mielensä sopukassa elää pieni metsästäjä. Se selvästi nautti vapaudestaan ja metsän sen nenään tarjoamista tuoksuista. Enpä ihmettele, sillä metsän tuoksu on hurmaava, vaikka oma kapasiteetti onkin harmillisen heikko koiran hajuaistiin verrattuna. Silti teki hyvää imeä keuhkot täyteen puhdasta, hieman sammaleista tuoksua.
Matkallani törmäsin sen sataan hämähäkin seittiin, jotka takertuivat vasten kasvoja. Ne herättävät joka kerta ällötystä, mutta samalla pientä harmia, koska työ meni hukkaan. Taidan onneksi olla vähän liian tuhti suupala.

Panin myös merkille, että metsäkauriit ovat merkkailleet reviiriään kuopimalla sammalta ympäriinsä.

Tyhjin käsin ei metsästä tarvinnut kotiin palata, sillä sain saaliksi pussukallisen kantarelleja äitiliinille vietäväksi. Toivoin löytäväni myös hilloja lähisuolta, mutta niiden suhteen olin onnettoman myöhässä - löysin vain muutaman vähän jo nahistuneen yksilön. Olisipa tullut lähdettyä aikanaan!
Menkää metsään, siellä on ihanaa. Mukaan kannattaa ottaa jotain, millä saaliit saa kannettua kotiin. Lisäksi tarvitset tukevat kengät tai kumisaappaat, eväätkään eivät retkeä tuhmenna, mutta ennen kaikkea ota mukaan avoin mieli ja herkistä aistisi - nauti!

Mukavaa alkavaa viikkoa.

maria xxSeuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


2 kommenttia :

  1. Ihania kuvia! Tosi tunnelmallista. <3 Mutta onhan Suomen luonnon päivää liputettu käsittääkseni ensimmäistä kertaa jo muutama vuosi sitten. Muistaakseni se lanseerattiin joskus 2014 tai sen tietämillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, Varpuslintu! Taidat olla oikeassa tuossa, että luontoa on liputettu jo aiemminkin. Tekstini oli hieman huonosti muotoiltu - kyseessä oli siis ensimmäinen virallinen liputuspäivä luonnon kunniaksi (lähde: https://www.luonnonpaivat.fi/lippu-suomen-luonnolle/). :)

      Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)