sunnuntai 17. syyskuuta 2017

kesän viimeinen


Pennuista on kovasti toivottu kuvia, joten tässäpä tulee. Ihan ei viimeisimmistä otoksista ole kyse, sillä kuvat ovat elokuun puolelta, viimeisenä kesäisen lämpimänä hetkenä napattuja. Pienet nahkamasutkin ottivat auringosta kaiken irti ja paistattelivat päivää pitkin pituuttaan pihanurmella.

Uudempi kuvia saatte varmasti vielä nähtäville - pahoitteluni niille, joita koirakuvat eivät innosta. Seuraamalla minua Facebookissa ja Instagramissa saat enempi reaaliaikaista materiaalia nähtäväksesi.

Mennyttä kesää muistellessa ei voi olla harmittelematta, kuinka vähiin tämän kaltaiset säät jäivät. Tarkkaan ottaen, tätäkään paistetta ei kestänyt kuin jokusen tunnin. Hetki oli kuitenkin todella lämmin ja mehän nautittiin siitä pihanurmikolla pienten pentujen riemulla nyt vähintään. Pennutkin olivat tottuneet selvästi viileämpiin keleihin ja lämmin ilma teki ne raukeiksi, pitkin nurmea pötkötteleviksi karvamadoiksi.

Hurjaa, kuinka nopeasti pienet pennut muuttuvat. Kuvissa niillä on vielä reilusti lutuista pennun pyöreyttä, numeron tai pari liian iso nahka ja lapsellisen suloinen naamataulu. Päivä päivältä ne kuitenkin kasvavat ja muuttuvat. Suomen ajokoirat syntyvät mustavalkoisina ja aikuistuessaan muuttuvat pikkuhiljaa kolmivärisiksi - valkoinen väri väistyy mustan ja ruskean tieltä. Ne ovat vähän kuin auringon esiin tuomat perhoset, jotka nekin kehittävät upeat siipensä ja värinsä toukasta perhoseksi. Kuvissa on koossa vielä koko neljän pennun poikajoukkue. Yksi pennuista on muuttanut jo uuteen kotiinsa. Pian muutkin lähtevät pesästä, vaikka joku vielä etsii omaa kotiaan. Jos siellä ruudun takana on metsästäviä lukijoita, niin tässäpä olisi mahdollisuus saada pienpetojahtiin kaveri! Tarkempia tietoja taustoista, yhteystiedot yms. löydät täältä: www.ruunajoenkennel.fi.


maria xx


Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)