sunnuntai 29. lokakuuta 2017

tänään lautasella
Viikonloppu (ja kuukausi) vetelee auttamatta viimeisiään. Ulkona satelee lunta, kelloja on taas siirretty. Eilen illalla ruokapöydässä tuskailtiin asian tiimoilta, se aiheuttaa jokaikinen kerta saman pohdinnan, että mitenkä se taas menikään? Kesäaika voisi puolestani aivan hyvin olla aina tai jos nyt johonkin suuntaan on pakko niitä viisareita vääntää, niin josko sitten eteenpäin näin talven alla, iltaisin olisi edes vähän pitempään valoisaa.


Talviaikaan siirtymistä  pohdittiin nautiskellen jänispaistia, lähiruokaa parhaimmillaan. Mokoman valmistus kestää malttamattomalle tuskallisen monta tuntia, mutta mitä kauemmin paistia malttaa hauduttaa sen parempi. Tänään lautasella oli lohta limellä maustettuna sekä mango-avokadosalsaa sekä kvinoaa. Pirteä vaihtoehto kalalle, jota yleensä olen vastahankainen maustamaan muulla kuin ripauksella suolaa.

mango-avokadosalsa

n. 150 g mangokuutioita
kirsikkatomaatteja neljään osaan halkaistuna
pari avokadoa kuutioituna
tuoretta basilikaa silputtuna
loraus öljyä, purista limestä mehua
ripaus suolaa ja pippuria

sekoita varovasti ja anna tekeytyä hetken aikaa.

Paista lohi pannulla tai uunissa, mausta suolalla ja limemehulla. Tarjoa lohi salsan kanssa.


Hyvästä ruoasta tuli niin hyvä mieli, että viikonlopulle suunnitellut siivoustalkoot vaihtuivat lähinnä mahan vieressä pötköttelyyn ja pönttöuunin edessä makoiluun - se on ihan paras paikka kun ulkona pyrittää ja on kylmä. Mutta en jaksa ottaa stressiä tekemättä jääneestä, imuroin kuitenkin suurimmat roskat ja villakoirat lattialta. Elämässä on paljon suurempiakin asioita kuin kosmetiikkahyllyn tai vaatekomeron siivous. Vaikka olenkin siirtänyt vaatekomeron siivoamista jo lahjakkaasti useammin kuin kerran. Mutta sillekin on aikansa.Mitäpä kuului teidän viikonloppuihin?

maria xxSeuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)