torstai 2. marraskuuta 2017

näyttää ihan talvelta


Marraskuu on alkanut talvisissa merkeissä - ja kylmissä. Kymmenen pakkasastetta tuntuu jär-kyt-tä-väl-tä. Tai jää-tä-väl-tä. En tykkää. Tosin en ilahtunut siitäkään tiedosta, että tämä onkin vain minitalvi ennen ensi viikon lämpöasteita. Jojoilu jos mikä ärsyttää. Pikkupakkanen ja valkea lumi kiehtoo lopulta mustaa maata enempi.

Vaikka rakastan lämpöä, huomaan rakastavani raikasta pikkupakkasta, ikkunoihin piirtyviä kuurankukkia sekä ympäröivää säihkettä, jonka aurinko luo osuessaan oksien jääkiteisiin sekä maata peittävään lumikerrokseen. Sitten on talventörröttäjät, tuosta on mennyt orava, tuolta pomppinut jänis - talvi ja lumikerros tuo eläimet tavallaan näkyville. Sulan maan aikaan tiedät niiden olevan siellä, mutta näet niitä harvoin. Ympärillä on niin, niin kaunista.


Hetken mielijohteesta päätin, että tänä vuonna en anna marraskuun lannistaa itseäni. Olkoonkin pimeää ja ilmeisesti myös lumetonta. Saatoin tietysti hätiköidä ja jo seuraavassa postauksessa valitan, kuinka marraskuu on kamalaa ja etten kestä enää tippaakaan. Mutta aion yrittää ja asennoitua (yltiö)positiivisesti. Kertokaapa omia selviytymiskeinojanne tai mitä mieltä olette marraskuusta, kuulisin niin mieluusti.
Tervetuloa marraskuu!

maria xxSeuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.

2 kommenttia :

  1. Hurmaavia kuvia, luminen ja kuurainen luonto on todellakin kaunis! Onpas siellä teillä kylmä, täällä Tampereella on ollut pakkasta vain öisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! Kaunista tosiaan oli. Nyt on täälläkin jo sää lauhtunut nollan tienoille.... Kivaa, kun kommentoit, mukavaa viikonloppua! :)

      Poista

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)