maanantai 27. marraskuuta 2017

pieni wc uusiksi?


Yhteistyö : IDO


Kirjoittelin tuossa kesän aikana olohuoneremontistamme pariinkin otteeseen. Se possakka on nyt pidetty, pitäisikin tehdä valmiista huoneesta oma postauksensa. Syksy kun on ilmeisesti hurahtanut vain ihastellessa huoneen keskipisteeksi muodostunutta mustaa pönttöuunia. Alunperin väriratkaisu jännitti hieman, mutta tässä kohtaa voin sanoa, että se oli napakymppi. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Ensikesän agendaan on suunniteltu olohuoneen vieressä sijaitsevan työ/vierashuoneen remontointia, mutta kesään tuntuu olevan vielä ikuisuus. Niinpä päässäni jo pitkään muhinut ajatus alakerran wc:n uusimisesta on nostanut päätään ja noussut tämän hetken ykkösaiheeksi.

Alakerran vessan uusimisesta on puhuttu jo iät ja ajat. Se toimittaa miehen vessan virkaa ja yläkerran wc on minun valtakuntaani. Niinpä remontti ei jatkuvasti ole ollut omassa mielessä, vaikka kyseessä on samalla myös vieras wc. Jälkimmäinen fakta huomioon ottaen toimeen pitäisi todella ryhtyä pikimmiten. Paitsi, että kaipaan pikkuruiseen tilaan yleistä freesausta, tarvitaan sinne ehdottomasta myös säilytystilaa, jota tällä hetkellä ei käytännössä ole juuri lainkaan.Suurin haaste tässä projektissa on wc:n pieni tila. Oviaukko on lähes lavuaarin kohdalla sivusuunnassa, mikä rajoittaa altaan ja allaskaapin syvyyttä merkittävästi. Tila on myös kapea, joten allaskalusteen leveys on myös hyvin rajallinen. Allasta vastapäätä on wc-istuin ja siinäpä tila suurin piirtein onkin.

Kotimainen IDO tarjoaa laajan valikoiman kauniita ja toimivia ratkaisuja monenkokoisiin wc tiloihin aina keramiikasta kalusteisiin ja valaistusratkaisuihin. Yli sadan vuoden kokemus ja uudet innovaatiot yhdistyvät muotokielessä. Kalustaisin enemmän kuin mieluusti vaikka molemmat vessamme kotimaisella osaamisella ja vaihtaisin vanhat Arabialaisemme uudempiin. IDO muuten tunnettiin alun alkaen Arabiana.

Millaisia vaihtoehtoja sitten pikkuruiseen vessaamme olisi? Entä jos näitä pienen koon aiheuttamia rajoitteita ei tarvitsisi ottaa huomioon? Tietysti haluaisin nykytrendin mukaisen kotispan (jonka valmistumisen jälkeen mies saisi nykyisen vessani), mutta ikkunaton pikkuruinen koppi ei taida sellaiseen taipua millään ihmeellä eli unohdetaan moiset suuren maailman kotkotukset.


IDO Trend 


Suosikikseni onkin kipuamassa IDO Trend- sarjan allaskaluste ja siihen sopiva IDO Wave- allas. Luonnonmateriaalit ovat lähellä sydäntäni ja siihen vastaa mukavasti vaalea tammen sävy laatikoiden etusarjoissa. Ja tuo allas - se vain on yksinkertaisesti niin kaunis. Ongelmaksi tässä tulee kuitenkin kalusteen syvyys sillä se ylettyisi liikaa oven kohdalle, harmin paikka.

Tilaan sopivat ja itseäni miellyttävät vaihtoehdot olisivat IDO Elegant Compact- tai IDO Select Small- sarjan allaskalusteet. Väreistä edelleen tammi pitää pintansa, mutta myös musta saarni ja mattamusta kiinnostelevat. Molempien sarjojen allaskalusteet soveltuvat syyvyydeltään ahtaisiin tiloihin Compactin ollessa 366 mm ja Select Smallin 320 mm syvät.


IDO Elegant Compact // IDO Select Small


Altaan yläpuolelle valikoituisi peilikaappi edelleenkin, sillä se puolustaa paikkaansa säilytystilan tuojana. Haaveilin jossain vaiheessa pelkästä peilistä, mutta jos nyt pidetään järki kädessä, niin peilikaappi on ainoa oikea ratkaisu tässä tilassa.

Nykyinen wc-istuin on palvellut hyvin, onhan se luotettavaa Arabia- laatua. Ajanhammas on kuitenkin väistämättä jättänyt siihen jälkensä ja vaikka muotoilu minua monella tapaa miellyttääkin, ei se välttämättä ole esimerkiksi puhdistamisen kannalta edullisin. Niinpä Glow- sarjan huuhtelukaulukseton wc-istuin voisi tulla kysymykseen, itseäni miellyttää tämä perinteisempää muotoilua edustava Glow 61, joka sisältää kuitenkin nykyaikaiset toiminnot kaksitoimisesta huuhtelusta (valinnainen) raikastintoimintoon. Wc-istuimen päälle pari hyllyä tai vaihtoehtoisesti vielä seinäkaappi ja avot.


IDO Reflect Clear peilikaappi // IDO Reflect tasopeili // IDO Glow 61 wc-istuin 


Seinäpinnat, tekstiilit ja muut sisustustilpehöörit ovat sitten oma lukunsa. Seinäpinnoille ehkä hieman uutta väriä, vaikka puupinnat kauniita ovatkin. Tekstiileiksi puuvillaa ja pellavaa, jota jo nyt löytyy huushollistamme ja tarpeen mukaan pieniä koreja pienemmille tavaroille. Tälläisista tykötarpeista rakentuisi oman näköinen wc. Ehkä alamme tuumasta toimeen?

Kuulisin mielelläni millaisia ratkaisuja teidän pienissä vessoissa on?


kuvat: IDO


maria xxSeuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)