torstai 1. helmikuuta 2018

kohti valoaSäät ovat seilanneet vesisateesta yli kahdenkymmenen asteen pakkasiin. Väliin lunta on tuntunut tulevan joka suunnasta, myös alhaalta ylöspäin. Sitten taas ilmassa on leijaillut höyhentäkin kevyempiä hahtuvia, jotka kimaltelevat kuin timantit - ehkä jopa kauniimmin.

Kuvat ovat eiliseltä kun taivas oli kuulas ja pääsin näkemään pakkaspäivän auringonlaskun. Joku alan asiantuntija on joskus kieltänyt valoa kohti kuvaamisen, mutta itseäni juuri se kiinnostaa kovasti. Tätä kirjoittaessa lunta tulee taas lähes vaakatasossa.

Ei tämä vuosi tainnut saada varsinaista rakettistarttia - tammikuuhan jo mennä hujahti enkä ehkä ihan ennättänyt toteuttaa itseäni siinä määrin kuin olin pienessä sekavassa mielessäni suunnitellut. Mielessä on ollut ihan liikaa työ (myös vapaa-ajalla) ja tietysti syytän sitä kaikesta. Koko kuluneen viikon olen ollut väsynyt ja paikoilleen pysähtyminen ja ajattelutyö ovat tuntuneet ylivoimaisilta. Liikkeellä olo on tuntunut ainoalta keinolta pysyä edes fyysisesti hereillä.Olen taas löytänyt avokadot. Viikon höpsö poiminta: googletin kuinka avattu avokado säilytetään. Niin, kolmenkymmenenkuuden vuoden iässä olen tuskaillut puolikkaiden, nanosekunneissa ruskeiksi muuttuneiden avokadojen kanssa. Olin jo lähes taipunut siihen, että avokado on vain syötävä aina kerralla kokonaan. Miksen vain naputtanut noita sanoja jo vuosia sitten hakukenttään?

Kävin viikolla myös työterveystarkastuksessa - päästivät vielä jatkoon. Harmikseni sain huomata, että kiire on se myrkky, joka syö muidenkin kuin itseni kapasiteettia. Toisaalta voisi kuvitella, että samojen ongelmien parissa kamppailevien kanssa työssä jaksamisesta ja motivaation laskusta saisi aikaan hedelmällisenkin keskustelun. Ei saanut. Mutta ehkä asioiden ääneen toteaminen vieraalle ihmiselle oli itselleni tärkeä askel...? Jää nähtäväksi.
Huomenna viikko on taputeltu, viikonloppu ei taaskaan tule yhtään liian aikaisin. Koska juuri nyt ulkomaille suuntautuva lomahaaveilu tuntuu olevan turhanpäiväistä työkuvioiden vuoksi, olen alkanut haaveilla minilomasta. Pieni irtiotto vaikka jossain kylpylässä on alkanut kiinnostella. Lisämausteeksi tietysti hyvää ruokaa, ehkä jokin leppoisa aktiviteetti kokeiluun tai ehkä sittenkin jokin hemmotteluhoito - tai kaikki.

Toivottavasti viikonlopusta tulee hyvä.


maria xxSeuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)