lauantai 24. helmikuuta 2018

rinteet mielessäinYstävän inspiroimana kaivoin valokuva-arkistoistani esiin yhdeksännen luokan laskettelureissukuvat Åreen. Sepä vasta oli huikea kokemus!

Siihen aikaan napatut ruudut jopa teetettiin valokuviksi,  kun nykyään aidot valokuvat tuntuvat olevan harmillisen vähissä. Onhan niiden arkistointi toki lähes naurettavan helppoa sähköisesti (paitsi mitä nyt olen valitellut täälläkin vähän väliä kuinka kovalevyni pursuvat kuvakaaoksesta...) eikä kaapitkaan täyty pölyäkeräävistä valokuva-albumeista. No, tuohon aikaan omistin vain perinteisen filmikameran, josta löytyi tasan kaksi kuvausominaisuutta - salamalla ja ilman.Noista ajoista valokuvaustaidot ovat ehkä hivenen kehittyneet, mikä voi tosin osin johtua paremmasta kuvauskalustosta ja siitä, että kuvia uskaltaa räpsiä pelottomasti ilman pelkoa kalliin filmin tuhlaantumisesta epäonnistuneisiin otoksiin.

Sitä vastoin laskettulutaidot ovat varmaan taantuneet vasta-alkajan tasolle. Ystävä tässä intoili rinteeseen lähtemistä, yritti houkutella minuakin tuohon hullutukseen. Molemmat muistelevat hatarasti olleensa suksilla Åren jälkeen kerran tai pari. Todennäköisesti viime vuosituhannen puolella. Joo-o, tovi on siis vierähtänyt siitä kun mäkiä viiletettiin pelotta alas. Nyt jo pelkkä ajatus vähän arvelluttaa...
Toisaalta, ajatus kutkuttelee ja kiinnostelee aikalailla! Johtunee tämän aurinkoisen viikon aiheuttamista harhoista? Jään keräilemään rohkeutta ja ihmettelemään, milloin minusta on tullut tällainen nöösi?

Ihanaa viikonloppua!


maria xxSeuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)