lauantai 10. helmikuuta 2018

rohkea sirkan syö
Maailmassa on ihmisiä, joille sirkkojen ja muiden hyönteisten syöminen on arkipäivää ihan kuten meille vaikka pyttipannun syöminen. Itseni kaltaiselle pikkukaupungin tytölle, joka sittemmin olen vieläpä muuttunut maalaiseksi, sirkat ovat vähintäänkin tuttuja niityiltä soittelemassa viulujaan. Tai loppukesien hämärtyvissä öissä korkealta puunlatvoista kuuluvasta sirityksestä. Ei ruokalautasella.

Vuosia sitten Thaimaassa jätin sirkat väliin ja se on vähän harmittanutkin. Tuohon aikaan ajatusmaailma ei vain ollut valmis moiselle kokeilulle ja voi olla, että säästyin siitä syystä myös vatsataudilta. Niin ainakin koetan itselleni vakuutella.

Nyt kun sirkkoja sai alkaa myymään meillä Suomessakin elintarvikkeena, alkoi asia kiinnostaa minuakin yhä enemmän. Koska lähes kaikkea pitää kokeilla. 


Sukelsin sirkkojen maailmaan proteiinipatukan muodossa, koska se oli ainoa sirkkatuote, jonka toistaiseksi olen kaupanhyllystä bongannut. Näytti päälle päin hyvälle eikä patukasta ilmestynyt sojottavia sirkan jalkoja tai tuntosarvia. Suutuntuma tyypillinen proteiinipatukka. Maku oli hyvä! Sokkotestissä en olisi erottanut tavallisesta. Extrapointsit tietysti kotimaiselle valmistajalle.

Koska ensikokemus oli näin positiivinen, odotan innolla pääseväni testaamaan muita sirkkatuotteita.Erityismaininta on annettava myös työkavereille, jotka melko helpolla suostuttelulla osallistuivat maisteluun - ja kerrottakoon, että kaikki selvisivät ihmiskokeesta.


Tästä on vielä pitkä matka friteerattuihin sirkkoihin ja siihen, että ruokakaapin vakiovarusteisiin kuuluu ikioma sirkkapurkki, mutta ensimmäinen kokeilu ainakin on tehty.

Olettekos te jo tutustuneet sirkkatuotteisiin?

maria xxSeuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi, ehdota, kysy, ihmettele. Kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. :)